NATHAN en AUDE hebben een nichtje: LINDE !!!

Berichtjes nalaten in het GASTENBOEK blijft natuurlijk een must voor elke bezoeker van deze site! (Wij krijgen graag feedback, bovendien blijft dit gastenboek een mooi aandenken voor Nathan en Aude) Wie persoonlijk op bezoek komt bekijkt best even de wegbeschrijving.

Nieuwsberichten:
zondag 16 september  08u36
Gisteren gingen Nathan en Aude voor de eerste keer naar de speeltuin hier in Melle. Groot feest natuurlijk met zo'n grote zandbak vol met speeltuigen! Moeke en papa kwamen ogen te kort om de twee sloebers bij te houden. Onze twee wondertjes zaten ook voor het eerst op de schommel!
Belangrijk om te melden is ook dat Aude nu écht kan lopen: alleen 3 à 4 meter stappen vormt geen probleem meer. Nathan volgt intussen ook, want ook hij heeft intussen al een aantal stapjes alleen gezet! Bovendien is hij er deze week in geslaagd om helemaal alleen de televisie en dvd-speler aan te zetten om Bumba te bekijken...
 

vrijdag 31 augustus  21u52

Deze namiddag zijn moeke en papa nog even Linde gaan bezoeken. Haar eerste nacht kon ze moeilijk al slapend doorbrengen, dus heeft zij ervoor gekozen om even de stembanden te testen. (logisch dat een pasgeborene stap voor stap z'n eigen lichaam ontdekt.) Moeke en papa konden het niet laten om toch nog eens een klein boeleke in hun armen te nemen, want momenteel lijken onze twee wondertjes toch wel reuzen naast hun kleine nichtje!
 

donderdag 30 augustus  23u04

Deze middag omstreeks 11u30 kregen Nathan & Aude voor de eerste keer een nichtje, Linde Kemseke. Deze prachtige dochter van nonkel Sander en tante Emma zorgde ervoor dat moeke en papa voor de eerste keer tante en nonkel werden. Ze konden het dan ook niet laten om deze avond nog snel eens met de twee sloebers hun nieuwe nichtje te bezoeken.
 

vrijdag 17 augustus  14u21

Het lange wachten wordt beloond: vandaag nieuwe foto's op de site! Als compensatie worden enkele vroegere albums verkleind en werden de nieuwsuitzendingen waarin Nathan en Aude voorkwamen offline genomen. (Liefhebbers kunnen deze uitzendingen opnieuw komen bekijken in ons huisje in Melle) Telenet geeft maar een beperkte ruimte ter beschikking zonder meerprijs, vandaar.
Dit is echter niet het grootste nieuws, want daar zorgde Aude dinsdag voor: met dol jolijt zette ze haar eerste stapjes richting papa. Wordt ongetwijfeld vervolgd... Nathan heeft er intussen enkele vriendjes bij: de Teletubbies. Hij giert het uit van plezier wanneer het kinderzonnetje in beeld komt. Aude "aait" liever haar broertje. Nathan, de sterke oudere broer, blijft dan weer zijn favoriete spelletje spelen: alles afnemen wat Aude in haar handen heeft & dan nog liefst op de plaats gaan staan waar Aude staat. Ondanks de beperkte onderhandelingsruimte blijft Aude zich wel goed verzetten tegen de "bulldozer"-technieken van haar broer. Ze kan ook meer en meer genieten van rustig te zitten, niet enkel in haar nieuwe zeteltje (verjaardagscadeau'tje van oma en opa), maar ook in haar park weet ze zich een knus plekje te maken door een groot kussen over haar hoofd te tillen en zo achter haar rug te steken. We hebben er trouwens een zwemkampioen bij. Nathan heeft op vakantie bewezen dat hij kan zwemmen als de beste. De lachebekjes liggen nu te slapen, geen overbodige luxe na het vele dansen van deze morgen.
 

zaterdag 21 juli 2007  10u02

Niet te geloven hoe snel een jaar voorbij vliegt. Onze wondertjes werden gisteren 1 jaar. Aude kan dit zelfs reeds tonen als je haar vraagt hoe oud ze is! De eerste verjaardag werd dus goed gevierd met de hele familie, gelukkig viel het weer beter mee dan verwacht, zodat de barbecue vlot startte. Onze sloebers kruipen dolgraag rond (als het even kan achter elkaar aan), maar toen bleken ze heel lang op de schoot te kunnen blijven zitten. (Nonkels genoeg om mee te spelen en allemaal hadden ze wel iets mee wat ze nog nooit gezien hadden)
 

Vrijdag 08 juni 2007  17u14

Waar onze twee wondertjes hun militaire training gehad hebben weet ik niet, maar ze SLUIPEN hier rond dat het een lieve lust is. Kruipen is blijkbaar veel te gevaarlijk. Minder gevaarlijk vinden ze "zich overal aan optrekken". Elke plek is goed om te staan en elk materiaal is goed om eens uit te testen of het op één of andere manier geen geluid kan voortbrengen.
Favoriete dingen waar we proberen aan te komen: DVD-speler (Nathan) en stopcontacten (Aude + Nathan). Bij Aude heeft het woordje "neen" toch al een betekenis gekregen, Nathan trekt zich daar nog steeds NIKS van aan! Hun favoriete moment van de dag is ongetwijfeld wanneer ze samen in het grote bad mogen. Onze twee waterratten spartelen dan door het water, proberen waterstralen en schuim te pakken, zuigen aan washandjes, ... en proberen af en toe de kraan vast te nemen, waarna papa en moeke alweer met die "neen" afkomen...
Onze twee sloebers stappen ook zeer graag rond, hoewel ze natuurlijk de beide handen van moeke en papa nog heel erg nodig hebben om te kunnen blijven rechtstaan.
 

Donderdag 18 mei 2007  22u15

De tijd vliegt voorbij... Zeker met zo twee schatjes van kindjes.
Papa is intussen terug aan het werk (zij het met een medische parttime) en daarna moet natuurlijk nog gerust en met de kindjes gespeeld worden. Veel updaten van de website is er dus voorlopig niet bij geweest. Toch hebben moeke en papa vandaag wat foto's geselecteerd, zodat iedereen wat "mee" blijft. Intussen zijn onze wondertjes opnieuw in het VTM-nieuws geweest. Papa zal echter eerst heel wat foto's moeten verkleinen voordat hiervoor op de site terug plaats is...
En onze beauty's zelf? Die doen het nog steeds fantastisch! Ze kruipen dat het een lieve lust is. Nathan gaat zelfs vlot terug vanuit "liggen" naar "zitten" en 'stapt' zeer graag. Aude is dat weer in het praten een 'stapje' voor, een greep uit het aanbod: papa, ja ja, ooh!, kijk kijk, poe (poes), ...
 

Donderdag 19 april 2007  08u53

Vandaag is oma jarig! Nathan en Aude zaten deze morgen dan ook al gauw aan de fles...
Intussen kunnen ze beiden flink rechtzitten, maakt Aude de eerste bewegingen die kunnen geïnterpreteerd worden als "kruipen", staat Nathan nog steeds het liefst van al recht, komt bij Nathan de melk af en toe langs zijn oren uit (hoewel hij zijn fles gisteren bij oma volledig heeft uitgedronken), neemt Aude nog steeds alles af van Nathan (waarna hij het gelukkig terugneemt), zijn beiden dol op de poezen (of "poe" zoals Aude zegt....)
Onze lieve schatten zijn ook niet van de kleinste: bij de laatste meting van Kind & Gezin was Nathan 75 cm lang en woog hij 8,9 kg, bij Aude was dit 74,5 cm en 8,54 kg.
Papa kreeg dinsdag ook goed nieuws, hij mag van de dokter (eindelijk) terug gaan werken vanaf 1 mei. (weliswaar deeltijds starten)

 

Maandag 12 maart 2007  10u02

Gisteren was de voltallige nabije familie aanwezig voor de doop van Nathan en Aude. De tweeling had het de hele dag duidelijk naar hun zin: al die tantes en nonkels om op de schoot bij te zitten! Het was even afwachten of ze na al die indrukken nog goed zouden slapen, maar de dag bleek voldoende uitputtend geweest te zijn: de hele nacht bleef het stil... tot Nathan om 5u SCHREEUWDE dat hij honger had. Sussen moet tutje, muziek of spelen was er niet bij. Hij wilde ETEN en wel NU! Aude bleef het schouwspel rustig bekijken, ... met een gigantische kakdoek. (De fijnste details zullen we jullie besparen, maar body, pyjama en slaapzak waren allen voor de wasmand)
Nathan heeft met deze grote honger zijn flesje dan ook volledig uitgedronken. Blijkbaar vond Aude dat de wasmand nog niet voldoende gevuld was, ze besloot dan ook om een flinke kwak melk over te geven op haar 'verse' slaapzak...
Daarna was het duidelijk tijd om bij te praten. Hierbij een kort fragment:
Aude: "Tata tatata"
Nathan: "Ha deu ta"
Aude: "Baba ta prrrrt"
Nathan: "Ha deu bata, ha ha"
(Gelieve jullie vertalingen door te sturen via het GASTENBOEK.)
Later deze ochtend was het opnieuw feest voor onze tweeling: ze mochten samen met papa in bad! Ambiance verzekerd...
 

Dinsdag 06 maart 2007  20u27

Papa is nu alweer even terug thuis en al wat meer op krachten gekomen, tijd dus om de site up-to-date te brengen.
Eerst en vooral de laatste nieuwtjes: Onze engeltjes worden echte kapoentjes: niks wat in hun buurt komt is veilig. Zeer geliefd zijn haar en papier!
Ze rollen en brabbelen dat het een lieve lust is. Terwijl Aude haar fijne motoriek bewijst (opgelet! Zelfs het kleinste stukje tafellaken is niet veilig!), toont stoere Nathan (opgelet met klein hartje!) dat hij al zeer flink kan staan.
 

Donderdag 01 februari 2007  (geschreven in Gasthuisberg, achteraf op site geplaatst)

Dit stukje werd geschreven vanuit E630 in het UZ Gasthuisberg Leuven. Dankzij de VZW Els-smiley kreeg papa een pc met internetconnectie ter beschikking. De site updaten ging natuurlijk niet, maar mailen en jullie reacties lezen in het GASTENBOEK  ging natuurlijk wél!
Onze kindjes zijn de afgelopen maand wat ziekjes geweest… (vooral verkoudheid die niet weg wou gaan) en bijgevolg werd papa ook ziek. Hierdoor konden we de “halfverjaardag” van Nathan & Aude niet echt vieren, want papa werd toen (nog maar eens met een longonsteking) opgenomen in het ziekenhuis, Bij het bezoek aan de kinderarts bleek Aude al flink “Aaa” te kunnen zeggen toen de dokter haar keeltje wou bekijken. Ondanks hun 'ziek-zijn', is onze tweeling toch flink gegroeid: op 31 januari werden bij Kind & Gezin volgende groeiresultaten opgemeten:
Nathan meet 71,5 cm en weegt 8,48 kg ; Aude meet 72 cm en weegt 7,74 kg. (Kleine mensjes worden snel groot)
Papa ligt nog maar eens in het ziekenhuis, updaten van de site zal er voor een tijdje niet inzitten...
 

Zaterdag 06 januari 2007  16u43

Moekes eerste werkweek zit erop. Dinsdag en woensdag kwamen de opa's en oma's zorgen voor onze twee wondertjes, zodat papa voldoende rust kreeg. (deze kon hij na de feestdagen wel gebruiken) Donderdag en vrijdag ging de tweeling voor de eerste maal naar onthaalmoeder Karin. Blijkbaar hebben ze daar vlot hun draai gevonden, want eten, slapen & spelen: het ging er allemaal zeer vlot. Nathan had vrijdag zelfs zijn perfecte plekje gevonden: TV kijken vanuit zijn parkwieg!
Dé favoriete hobby van het moment is "rollen op het speeltapijt". Hoewel Nathan hier vroeger mee startte, heeft Aude dit al beter onder de knie: zij draait reeds enige dagen vlot van rug naar buik en omgekeerd, Nathan kon dit gisteren voor het eerst. Hierdoor hebben ze opnieuw een trucje bij om alle aandacht te krijgen: draai op je buik en doe alsof je niet meer terug kan draaien! (Succes gegarandeerd, binnen de kortste keren staat er iemand bij je!)

 

Dinsdag 02 januari 2007   22u58

De eerste jaarwisseling voor onze tweeling is een feit. Favoriete activiteit van onze wondertjes blijft "het belletjesblazen", dat daar veel zever bij komt kijken is bijkomstig.
Voor moeke was het vandaag een speciale dag: de eerste werkdag sinds meer dan een jaar.
Opa George en oma Kris zorgen ervoor dat papa zich kon uitslapen. (geen overbodige luxe na al dat feesten). De kindjes werden dus in de watten gelegd. Morgen zal het niet anders zijn want dan komt oma Magda de kindjes vertroetelen...

 

Zaterdag 30 december 17u34

Alweer een maand geleden sinds de laatste aanpassing aan de site. Intussen is er natuurlijk veel gebeurd. Zo bracht papa opnieuw noodgedwongen een bezoekje (van een week) aan Gasthuisberg Leuven (longontsteking... again), de tweeling moest opnieuw hun papa missen.
De tweeling is ook wat ziekjes geweest (RSV-virus) waardoor we tijdelijk moesten stoppen met de groentepap. Intussen hebben ze de draad echter terug goed opgenomen en zijn Nathan & Aude sinds deze week gestart met hun fruitpap. (Lekker!)
Begin december kregen onze wondertjes verschillende malen het bezoek van de Sint. Ze waren echt niet bang en Nathan deinsde er niet voor terug om even aan de baard van de Sint te trekken.
Nog meer pakjes volgden met Kerst toen opa Luc en nonkel Peter voor een verrassing zorgden.
In Melle is het elke dag feest: 's ochtends worden onze wondertjes wakker van het gekraai van elkaar. Ook overdag wordt er veel gelachen, gekraaid, gezeverd en gebrabbeld.

 

Woensdag 29 november 18u27

Na lange tijd zijn hier terug wat nieuwtjes van onze wondertjes. Papa Koen moet het van de dokter rustig aan doen en mag nog niet gaan werken tot het einde van het jaar. Papa's energie ging dan ook eerst naar onze kindjes en niet naar de site...

Nathan en Aude doen het goed. Ze zijn ondertussen al 18 weken en al enorm gegroeid. Nathan weegt 7540g en meet 67 cm, Aude weegt 6760g en meet 66 cm. Onze schatjes zijn echte doorslapers geworden. Ze gaan slapen rond 21.45u en wekken moeke en papa rond 8u. Het is een droom om zo’n lange nachten te hebben. Overdag blijkt het speeltapijtje hun favoriete speelgoed, beiden kunnen al rollen. Aude geniet er van om haar stem te horen, ze kan enorm veel geluidjes maken. Ze lacht ook naar iedereen, echt een sociaal meisje. Nathan is een sterke beer geworden, hij zit het liefst alleen rechtop (wel nog met wat hulp van moeke of papa), kan zeer goed rollen. Hij is altijd wat bang als hij nieuwe mensen ziet, maar daarna kan er toch een verlegen glimlachje van af.
De tweeling heeft intussen ook elkaar ontdekt, vaak zitten ze te lachen naar elkaar of liggen ’s morgen te brabbelen tegen elkaar.
Nathan en Aude hebben nu ook de smaak van de groentepap te pakken, Nathan neemt grote happen, Aude kijkt eerst de kat uit de boom eer ze toehapt.

 

Maandag 30 oktober 14u42

Nathan en Aude hebben de afgelopen dagen bewezen dat lang kunnen doorslapen. Al enkele dagen na elkaar slapen ze van +/- 23u tot 7u door. (Moeke en papa zijn hier heel blij mee) In de nacht van zaterdag op zondag zijn ze er zelfs in geslaagd te slapen van 22u tot 9u, maar liefst TWAALF uur aan één stuk door! (ja 12 uren : verandering naar winteruur, remember...)
Gisteren was onze tweeling uitgenodigd op het familiefeest van TVH, het bedrijf waar nonkel Peter werkt. Eerst gaf nonkel Peter een rondleiding door het bedrijf. Men heeft er zéér veel vorkliften staan en nog meer onderdelen van vorkliften, op elk ogenblik klaar om naar een verre uithoek in de wereld te vertrekken. Enkele grote magazijnen (met even grote installaties) zijn dan ook geen overbodige luxe. Onze wondertjes bleven bij dit alles opvallend rustig en beantwoordden bijna alle nieuwsgierige blikken van andere bezoekers met een glimlach.
Ook toen moeke en papa nog een babybeurs gingen bezoeken in Oudenaarde gaf de tweeling geen kik.
Op dit ogenblik liggen Nathan en Aude samen te slapen in de parkwieg van Nathan.
 

Dinsdag 24 oktober 23u35

Onze wondertjes hebben enkele drukke dagen achter de rug. Maandag zijn ze voor de eerste maal "naar 't stad" geweest om te shoppen. Ze waren héél rustig. Moeke en papa konden zelfs nog even genieten van een drankje op een terrasje... tot het begon te regenen...
Vandaag was er een bezoekje gepland aan Kind & Gezin. Aude is nu even groot als Nathan (63cm), maar weegt een flink pak minder. (6 kg tegenover 6,64 kg) Bij het onderzoek van de kinderarts kreeg de tweeling ook hun tweede portie Rotarix (Tegen rota-virus) en hun tweede spuitje tegen kinderverlamming, hepatitis B, ... enz.
Aude had de prik duidelijk niet zien aankomen zette haar volumeknop open. Nathan hield zich dan weer heel kranig en gaf nauwelijks een kik.
Na veel spelen met moeke en papa waren onze engeltjes moe. We moesten ze zelfs wakker maken voor hun flesje van 23u, waarna ze onmiddellijk terug in slaap vielen... (Moeke en papa zullen nu hun voorbeeld volgen...)
 

Maandag 23 oktober 12u25

Moeke is naar een vergadering van de vriendenkring van P.C.Caritas, Nathan ligt rustig te slapen en Aude is aan het lachen met de beestjes van haar mobieltje. Voor papa hét moment om wat verder te werken aan de site.
Het weer heeft de wandelplannen van gisteren aan zee volledig "in het water" doen vallen. Toch hebben we allen genoten van een gezellige dag met oma en opa aan zee. Voor de eerste maal gingen Nathan en Aude ook op restaurant. Hun gedrag was voorbééldig: lachen en kijken naar iedereen en al het nieuws, wat slapen. Tegen het dessert aan mochten ze dan op de schoot zitten en toen konden ze past écht beginnen rondkijken.
Na het middagflesje vielen ze dan ook beiden onmiddellijk in slaap! (Zeelucht, hé)
 

Zondag 22 oktober 09u36

Nathan heeft zijn interne wekker deze morgen iets later laten aflopen....
Zijn tutje lag een half uurtje later op de grond. Daarna sliepen onze wondertjes mooi door tot rond 7 uur.
We vermoeden dat ze goed uitgeslapen willen zijn voor deze namiddag, want dan gaan we wandelen met oma en opa aan zee.
 

Vrijdag 20 oktober 17u18

Op de vooravond van de derde "vermaanddag" van onze wondertjes had Aude bij het verwisselen van de pamper een speciaal cadeau'tje voorzien voor moeke. Details zijn niet voor publicatie vatbaar, maar wanneer je moeke ziet... vraag ernaar!
De twee kapoentjes kunnen reeds doorslapen... als ze dit willen. Nathan heeft een perfect afgeregelde inwendige klok die hem stipt om 5u00 zijn tutje op de grond doet gooien. (liefst ver genoeg, zodat dit goed klettert op de laminaat en moeke of papa goed moeten zoeken met de zaklamp)
Deze namiddag hebben onze wondertjes reeds flink gespeeld op hun speeltapijtjes. Op dit ogenblik krijgen ze nog wat muzikale opvoeding (na Depeche Mode, Genesis & Dire Straits is het nu de beurt aan Pink Floyd...)
Papa selecteert ondertussen foto's van de voorbije maand. Als het even meezit komen deze vanavond nog op de site. (en anders zal het voor morgen zijn...)
 
Alle voorgaande nieuwsberichten werden op deze plaats gearchiveerd (je kan ze dus nog steeds herlezen.)

Laatste update: donderdag 24 april 2008 21:40